Merelle 23.4.-5.5.2024

Tästä taiteen harjoittamisesta on minulle tullut ammattini luonnollinen oheistuote, niin
kuin Manulle illallinen.
Olen harrastanut ammattini ohessa lyijykynä- ja tussipiirustusta varsinkin Italiassa, sekä
maalausta öljy- ja akryylivärein. Myös metalligrafiikka tuli tutuksi. Vuonna 2000 tapasin taiteilija Osmo Visurin ja menin hänen akvarellimaalauskurssilleen Italian Spelloon. Ja aloin käydä siellä vuosittain niin kauan kuin Osmo jaksoi sinne matkustaa. Näin akvarellimaalauksesta, tuosta teknisesti ehkä vaativimmasta maalauslajista, jota ennen niin kartoin ja pelkäsin, tuli eläkevuosieni päälaji. Olen sen jälkeen ollut monesti muidenkin opettajien akvarellikursseilla.
En pyri maalaamisellani suuriin taiteellisiin päämääriin enkä taiteen uudistamiseen. Suurimman kunnianhimoni käytin ja käytän omassa ammatissani. Minä maalaan koska se on hauskaa. Jos priimaa silti välillä sattuu tulemaan, minkä sille mahtaa.

Tämä näyttelyni ”MERELLE” kuvat eivät ole niinkään kuvia mereltä vaan kuvia rannalta merelle. Meri on minulle rakas elementti. Pikku poikana Merikarvialla enoni luona se iski sieluuni. Olen viihtynyt nuorempana merellä pääasiassa erilaisten purjeveneiden ja purjejollien kipparina, huvikseni tai kilpaillen. Nyt kun ikä on tehnyt veneeseen könyämisestä liian vaikeaa ja vaarallista, joudun valitettavasti nauttimaan merestä sitä vain maalta haikeana katsellen. Mutta käy se niinkin. Ainakin maalaaminen on helpompaa kuin keikkuvassa veneessä. Näyttelyssä on kuvia erilaisilta rannoilta, suurin osa Lauttasaaren Vattuniemestä, Hiittisten Sommaröstä, Rosalasta, Merikarvialta, Saarenmaalta, Sisiliasta ym. Varsinkin rannoilla olevat kivet kiehtovat minua edelleen kovasti.

Kari Asikainen
huonekalusuunnittelija, sisustusarkkitehti SIO
synt. 24.10.1939 Parkano
yo 1960 Helsingin Suomalainen Normaalilyseo
sisustusarkkitehti 1966 Taideteollisuusopisto
Teollisen huonekalusuunnittelun professori 1988-1994 Taideteollinen Korkeakoulu
Oma toimisto Kari Design Oy vuodesta 1983