Fragmentit 23.10.-5.11.2023

Watercolor exhibition in the city of Urbino, held annually and lasts about a month in May. This is one of the most interesting events in the watercolor life of Europe. The international exhibition brings together artists living in different parts of the globe. In 2023, the exhibition was attended by. 300 authors from over 30 countries of the world.

The initiator of the exhibition and its annual organizer is the UrbinoInAquarello association, created in 2016.

The exhibition is supported by the Ministry of Cultural Heritage, Cultural Activities and Tourism of Italy, with the support of the region, the city council and mayor of the city of Urbino and the university.

The traditionally high level of work presented at the exhibition by Finnish watercolorists was the same this year 2023. This can rightly be attributed to both the undoubted merits of the participants’ watercolors and the strictness of the selection of works.

Urbinon kaupungissa järjestetään vuosittain akvarellifestivaali, joka kestää noin kuukauden toukokuussa. Tämä on yksi Euroopan kiinnostavimmista tapahtumista akvarellitaiteen saralla. Kansainvälinen näyttely kokoaa yhteen taiteilijoita eri puolilta maailmaa. Vuonna 2023 näyttelyyn osallistui noin 300 taiteilijaa yli 30 eri maasta ympäri maailmaa. Näyttelyn aloittaja ja vuosittainen järjestäjä on UrbinoInAquarello-yhdistys, joka perustettiin vuonna 2016. Näyttelyä tukee Italian kulttuuriperinnön, kulttuuritoiminnan ja matkailun ministeriö, alueen tuki. Urbinon kaupunginvaltuusto ja kaupunginjohtaja sekä yliopisto. Perinteisesti akvarellitaiteilijoiden näyttelyssä esittämän työn korkea taso säilyi myös tänä vuonna 2023. Tämä voidaan oikeutetusti liittää sekä osallistujien akvarellien kiistämättömiin ansioihin että teosten tiukkaan valintaan.

UrbinoInAquarello-ohjelmaan kuuluivat näyttelyn lisäksi myös kansainvälisen akvarelliyhteisön tunnustamat mestarikurssit, ulkoilmamaalaus, taideaineiden valmistajien esittelyt, konferenssit ja palkinnot nuorille osallistujille akvarellikilpailussa.

Näyttely esittelee teoksia Suomen ja Italian 2023 Urbinon taidefestivaaliin osallistuneilta taiteilijoilta sekä Urbinon ja Italian maisemia.
Näyttely kestää 2 viikkoa. 23.10-5.11.2023.

Näyttely on avoinna ti-pe klo 12.00-17.00 la-su klo 12.00-16.00

Avajaiset 23.10 klo 18.00. 

Lämpimästi tervetuloa!

Lauantaina 28.10 klo 14.00 paikalla Italialaiset akvarellistit. Esittelemme myös Italian lukiolaisten akvarellitaidetta and taidekirjaa. Liceo artistico Urbino “ Scuola del libro, Liceo artistico Apolloni Nolifi Fano

Musiikki : Sasso Claudio

Osallistuvat taitelijat :

Andrea Grespi

Angela Saja

Angelo Scuderi

Antonella Michelini

Andrea De Pasquale

Elisa Gambetti

Eugenio Cellini

Francesco Paparozzi

Franco Pretti

Giovanna Capellini

Lorenza Aldrighetti

Marica Servolo

Maria Luisa Montanari

Paola Mainardi

Pirjo Ristola

Elmira Fedotova

Olga Ots

Kari Asikainen

Maija Pietilä

Taina Nysten

Alla Borisova

Aleksandra Kulonen

Irina Rebnitskaya

Nadezda Lopatina

Matti Särki

Nina Tanska

Soha Khalil

Rosalba Perucchini