KALEVALA 11.09-24.09.2023

SERGEI MININ-akvarelleja

Näyttelyssä on esillä akvarelleja, jotka liittyvät “Kalevala”-teemaan. Näyttelyn avajaiset järjestetään 10.9.2023 kello 17.00-20.00

Taiteilijan tapaaminen 11.09.23 klo 13.00-16.00

Akvarelli Ateljee Espoossa, osoitteessa Harakantie 2, Espoo.

Akvarelli läpi aikojen.

Akvarelli on tekniikka, joka yhdistää sekä maalausta että grafiikkaa.
Akvarelli on vanhin kuvataiteen tekniikka. Jo neoliittisella kaudella ihminen piirsi kuvia biisoneista, mammutinluista ja hirvistä luolien seinille, käyttäen punaokraa, joka oli sekoitettu veteen. Egyptissä maalattiin vesiväreillä papyruspaperille ja temppelien seinille. Mutta vasta Itämailla, toisella vuosisadalla ajanlaskumme alussa, paperi ja akvarellitekniikat syntyivät ja ovat saapuneet nykypäiviin. Euroopassa akvarellipaperia alettiin valmistaa vuonna 1264 Italiassa. Leonardo da Vincin “Hedelmät ja vihannekset” on hyvin säilynyt akvarelliluonnos. Mutta modernin akvarellimaalauksen perustajana pidetään Albrecht Düreriä (1471-1528). Hän maalasi upeasti akvarelleilla maisemia ja eläinkuvia. Akvarellimaalauksen kukoistus liittyy sellaisiin mestareihin kuin Anders Zorn (1860-1920) ja John Singer Sargent (1856-1925). Nämä mestarit nostivat akvarellimaalauksen erittäin korkealle tasolle. Heidän upeita töitään koristavat maailman parhaat museot.
Tuleva avantgarden aika syrjäytti akvarellin taiteilijoiden paletista työläänä ja vaikeana. Vaikka akvarelli oli taiteilijoiden opetussuunnitelmassa, useimmilla heistä ei ollut kärsivällisyyttä oppia tätä tekniikkaa. Jotenkin he suoritettuaan akvarellin tentin, he innokkaasti ryhtyivät öljyväreihin ajatellen, että nyt kaikki sujuu hyvin. He unohtivat yksinkertaisen totuuden: taiteilija, joka hallitsee akvarellin hyvin, siirtyy helposti öljyväreihin. Toisin päin se on hyvin harvinaista. 2000-luku alkoi poikkeuksellisella kiinnostuksella akvarellia kohtaan ympäri maailmaa. Kaikilla mantereilla perustettiin lukuisia akvarelliyhdistyksiä, tuhansia akvarellimaalareita. Mutta ei pelkästään määrä ilahduta, vaan myös laatu. Taiteilijat ovat valinneet vaikeimman tien, harjoittaen realistista suuntausta akvarellimaalauksessa. Heidän tarkka ja varma piirustuksensa, virtuoosimainen hallinta tekniikasta, mahdollistavat upeiden teosten luomisen. Olen maalannut akvarelleilla jo pitkään, rakastan ja ymmärrän tätä tekniikkaa, akvarellin tuntemus antaa minulle mahdollisuuden työskennellä helposti öljyväreillä, akryylillä, maalata ikoneita.
Taiteilija Sergei Minin.

Näyttelyn aikana Sergei Minin pitää akvarellimaalauksen lyhytkursseja. 

KURSSIOHJELMA 

11.09 klo 17.00-20.00 Kesän hetki-satamassa

24.09 klo 10.00-13.00 Suomenhevonen

Kurssimaksu: 50 euroa/pvä (2pvä 90€ )

Mukaan mahtuu n. 5-7 osallistujaa/pvä.

Omat maalausvälineet mukaan.  

Ilmoittautuminen: taidekurssille@gmail.com