Plein Air -akvarellinäyttely 14.8.-27.8.2023

Näyttelyssä Akvarelli Ateljeen taideryhmä esittelee kesän ulkomaalauksen teoksia. Ulkomaalaus on perinteinen tapa tutkia luonnon maalausta – luonto, valon hetki, sää, vuorokaudenajat. Taiteilijan pitää työskennellä nopeasti koska valot ja varjot elävät ja muuttuvat.
Avajaiset on 14.8. klo 18-20 Akvarelli Ateljee Espoossa (Harakantie 2).

Tervetuloa tutustumaan!Aleksandra Hintsalan sanoin: Taiteilijat ovat jo kauan maalanneet ulkona. Työskentely luonnossa kehittää maalarin havaintokykyä ja nopeaa työskentelytapaa. Luonnossa valo ja varjo muuttuvat jatkuvasti, mikä johdattaa tekijän ratkaisemaan hetkessä monia kuvan sommittelun ja ilmaisun kysymyksiä. Emotionaalisella tasolla luonnosta löytyy ihmisen tunteisiin verrattavissa olevia olotiloja. Vuorokauden eri ajankohdat, vuodenajat ja vaihteleva sää luovat mahtavia puitteita luovalle työlle.

Ulkoilmamaalausta pidetään alun perin Ranskasta lähtöisin olevana maalaustapana. Ranskalaisten impressionistien vallankumouksellinen perinne on edelleen vaikuttamassa kuvataideopetukseen sekä käsitykseen valon ja varjon luonteesta. Maisemamaalauksen rooli nykytaiteessa on muuttunut. Suomessa maisema on kuitenkin pysynyt melko keskeisenä aiheena niin maisemansuunnittelussa kuin taiteessakin. Maisemamaalaus on edelleen yksi tärkeimmistä tehtävistä varsinkin klassisessa kuvataidekoulutuksessa.

Maisemamaalauskurssien toteutus mahdollistaa erilaisten tekijöiden kohtaamisia kotimaassa ja ulkomailla. Työskentelykenttä maantieteellisesti on laaja, mikä rikastuttaa työskentelyprosessia ja taiteilijoiden vuorovaikutusta.