Irina Kreer-Boulay

Taiteilijan lausunto

Taiteilijana olen kiinnostunut elämän erilaisista puolista. Pidän itseäni tarkkailijana ja teen muistiinpanoja ympäristöstäni. Arkisissa tilanteissa ja esineissä näen heijastuksia elämän tärkeistä asioista kuten rakkaudesta ja vihasta, toivosta ja toivottomuudesta, onnesta ja masennuksesta. Tarkkailen tilanteita ja ympäristöä, jotka muokkaavat sisintämme ja vaikuttavat mielentilaamme.

Lapsuuden lempilelu, kaupunkialue tai vaikkapa ympäristökatastrofin pelko vaikuttavat identiteettimme muodostumiseen. Pysyykö ihminen samanlaisena ja muuttumattomana koettuaan kriisin tai tietäen toisten ihmisten kärsimyksistä? Muutummeko nähtyämme jotakin kaunista?

Arvomme muuttuvat aikojen vaihtuessa, mutta osa säilyy muuttumattomina sukupolvien saatossa. Minua kiehtovat käsityksemme ja suhtautumisemme arvoihin ja niiden muutoksiin. Perintönämme ovat ympärillämme olevat asiat, kuten ympäristö, poliittinen järjestelmä, säännöt ja elinolot. Näitä on sukupolvien vaihtuessa luotu, järjestetty uudelleen, tuhottu ja rakennettu uudelleen tuhkasta. Tämä perintömme on luonut ja vaikuttanut sisimpäämme, kuten myös me luomme ja muokkaamme sitä edelleen tulevia sukupolvia varten. Taiteeni on kutsu miettiä tätä molemminpuolista vuorovaikutusta: luonnon ja ympäristön vaikutusta meihin ja meidän vaikutusta ympäristöön.

Taiteilijasta

Irina Kreer-Boulay on Helsingissä asuva venäläinen monialainen (visuaalinen) taiteilija ja suunnittelija.

Hän syntyi ja kasvoi Pietarissa ja asui perheensä kanssa monta vuotta Englannissa. Vuodesta 2004 hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Irina valmistui kuuluisasta Pietarin Stiglitzin taide-teollisesta yliopistosta (Mukhinan akatemia) pääaineenaan tekstiilidesign.

Hän on myös erittäin kiinnostunut uusista teknologioista itseilmaisun keinoina ja siksi hän valmistui 2016 Metropoliasta, 3D animaatio ja visualisointi tutkintoinaan.

Hänen työkuvaansa kuuluu kuvataiteellisen työn lisäksi graafinen suunnittelu, kirjojen kuvitus, surface design ja 3D modelling kuten myös lasten ja aikuisten taidekasvatus.

2011 vuodesta lähtien Irina on Ateneumin, Kiasman ja Design Museoiden opas

2008 vuodesta lähtien Irina toimii lasten ja aikuisten taidekasvatusopettajana lasten kulttuurikeskus ”Musikanteissa” 2004-2007 Finlaysonin tekstiilisuunnittelutaiteilijana vuosien 2004-2007 tekstiilikokoelmissa

Vuonna 2006 lähtien hän on Ornamon jäsen


https://www.irinakreerboulay.com/